Vlaamse Regering kent subsidie toe aan GEO@Turnhout_NW

Vandaag 14 juli 2023 zetten we een grote stap in de richting van een duurzamere toekomst. De Vlaamse Regering, onder het voorstel van Vlaams minister Zuhal Demir, heeft HITA nv een substantiële subsidie van maar liefst 4,26 miljoen euro toegekend. Deze financiële injectie is bedoeld ter ondersteuning van het project GEO@Turnhout_NW.

Deze genereuze subsidie komt voort uit de halfjaarlijkse oproep voor groene warmte, een initiatief dat waardevolle groenewarmte-installaties ondersteunt. In het specifieke geval van GEO@Turnhout_NW zal de steun worden ingezet voor de realisatie van een bovengrondse diepe-geothermiecentrale, strategisch gelegen nabij het AZ Turnhout, campus St. Jozef. Deze centrale zal een indrukwekkend bruto thermisch vermogen hebben van 10.000 kW, wat overeenkomt met 10 MW.

Deze geothermische installatie zal fungeren als een bron van duurzame warmte, waardoor een energie-efficiënt stadsverwarmingssysteem in Turnhout mogelijk wordt. Dit project markeert een belangrijk keerpunt in onze inspanningen om de CO2-voetafdruk te verminderen en een duurzamere, groenere toekomst te creëren voor de prachtige stad Turnhout en haar gemeenschap.

Bron: beslissingenvlaamseregering.vlaanderen.be

Ontdek meer interessante ontwikkelingen